بازدید سایت

ما 46 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

در گذشته و مخصوصا" در چاف پلوی شب مانده را با چند عدد تخم مرغ در تابه سرخ می کردند و به عنوان عصرانه می خوردند . چافی ها به پلوی مانده سرده پلا می گویند . کته ی سرد و مانده را نیز چافی ها در ظرفی می گذاشتند و هنگام رفتن به باغ و شالی می خوردند .

  

به هنگام کار در شالیزار ها ( بیجار ) ، فاصله ی بین صبحانه و ناهار را که به آن قلنه هار می گفتند ، کته ی سرد و مانده را با باقالی خام که به آن پیلو باقاله می گویند همراه با اشبول ( گویش چافی = تخم های ریز ماهی ، خاویار ) و پیاز می خوردند . کته ی سرد را در چاف و کلا" در گیلان ، به ویژه در روستا ها به جای نان با پنیر و چای صبحانه می خوردند .کته ی سرد با دوشاب ( انارپوته ) و شیر و شکر نیز از خوراک های محبوب چافی ها بود .

 

در این باره گفته اند : دونفر چافی به هم رسیدند . یکی پرسید : برا ! تو اگر شاه شوی چه می خوری؟ دیگری جواب داد : سرده پلا و پیاز و انار پوته .

دیگری هم گفت : تو اگر شاه شوی چه می خوری ؟ گفت : من تی پئره دردا خورم . تو که همه چیزهای خوب را خورده ای !

برنج بی نمک ، پلوی بی نمک یا همان سس پلا نیز از غذاهای مورد علاقه چافی های قدیم بود . ته دیگ ، مورد علاقه ای چافی ها و کلا" گیلانیهاست . برای شوخی به جوان های مجرد سفارش می شود ته دیگ نخورند ، چون روز عروسی شان باران خواهد بارید .

 

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • هیچ نظری یافت نشد