بازدید سایت

ما 82 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

نان خلبه یا ( خلفه )  : این نان مختص شرق گیلان بوده و بیشتر در آستانه اشرفیه رواج دارد . در چاف به آن خلبه نان و در دیگر شهرها به نان خلفه یا نان کشتا معروف است .

برای پخت این نان بعد از پختن کدو و پوست گرفتن آن ، آرد گندم و آرد دانه‌های شنبلیله و گیاه خلبه را همراه با کمی نمک به آن اضافه می‌کنند. پس از مخلوط کردن این مواد و ورز دادن خمیر، چانه‌های کوچکی از خمیر تهیه کرده و آن را با  وردنه ( به گویش چافی : نانچو )  پهن می‌کنند . برخی‌ها هم که حرفه‌ای‌ترند ، با حرکت و چرخش دستان‌شان، خمیر را پهن می‌کنند. بعد خمیر را روی یک گمج (ظرف سفالی، چافی ها به آن تووه نیز می گویند )  وارونه که روی آتش گذاشته شده است، می‌گذارند تا پخته شود.

چاف نت

نان خلبه ( خلفه ) از جمله نان های رایج در شرق گیلان است که در فصول مسافرتی در کنار جاده های لنگرود ، چمخاله و چاف به وفور یافت می شود .

لاسو نان : این نان نیز در نقاط مختلف گیلان مرسوم است و طعم و مزه آن برای بسیاری از چافی ها لذت بخش است . چافی ها این نان را بیشتر در ایام عید و یا ایام رغائب ( جمعه اول ماه رجب ) درست می کنند و با خرما و یا حلوا می خورند .

چاف نت

طرز تهیه : در یک قابلمه متوسط آب ریخته و روی حرارت می گذارند تا کاملا جوش بیاید .  سپس آرد برنج را در ظرفی الک کرده و با همان آب جوش خمیر درست می کنند . آب را کم کم اضافه کرده تا خمیر شل نشود . خمیر که آماده گردید آنرا به شکل دایره ای کوچک درآورده ، وسط آن سوراخی ایجاد می کنند  تا به هنگام پخت خمیرها یکنواخت بپزند .خمیرها را در داخل آب جوش می گذارند . بعد از 10 دقیقه خمیرها کاملا پخته می شوند .

سپس خمیرها به خوبی ورز داده می شوند . به دورش نمک می مالند و بر روی آن پارچه ای قرار می دهند . در ظرفی جدا آرد گندم را جدا کرده ، خمیر آماده شده را با آرد گندم و کمی آب ورز می دهند و در انتها آن را بر روی تابه سفالی و یا معمولی که بر روی آتش داغ شده قرار می دهند تا دو طرف سرخ شود .

 

 

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • هیچ نظری یافت نشد