بازدید سایت

ما 77 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

باقلا قاتوق یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای گیلان است که چه در داخل گیلان و چه در خارج از گیلان دارای طرفداران زیادی است .هر جا لیستی از غذاهای گیلانی باشد محال است که اسم باقلا قاتوق در آن نباشد .البته امروزه این غذا خود دارای انواع و اقسام مختلفی است اما آنچه همه ما می دانیم ، ماده اصلی که در این غذا به کار می رود پاچ باقلا ( باقلای پا کوتاه ) می باشد .

 

چاف نت

پاچ باقلا به لوبیای سبز بسیار شباهت دارد و فقط در استان سر سبز گیلان به عمل می آید . آن هم در فصل های بهار و پائیز . این نوع باقلا که در باقلا قاتوق کاربرد دارد ، دارای دو نوع پوسته می باشد .  یعنی اگر خودتان آنرا سر زمین ببینید و یا از بازارهای محلی گیلان بخرید دو نوع پوست در آن می بینید که تمامی آنها باید کنده شوند . اما اگر شما بخواهید آنرا از فروشگاهها تهیه نمائید ، پوست کنده و آماده می باشد .

چاف نت

امروزه مردم گیلان زمین ، هر دو نوع پاچ باقلا ( پوست کنده و پوست دار ) را در یخچالهای خود به صورت فریز نگهداری می کنند .

طرز تهیه باقلا قاتوق به سبک مردم گیلان به این صورت است که : ابتدا پاچ باقلاها را پوست کنده و آنرا خوب می شوییم . سپس ( طبق سلیقه امان ) یک یا دو حبه سیر را خرد کرده و قاطی پاچ باقلا ها می کنیم. سپس آنها را داخل قابله کرده و با مقداری روغن روی آتش ( اجاق ) می گذاریم . به جای روغن می توانیم از کره هم استفاده نمائیم . مردم گیلان به جای قابلمه از گمج ( که ظرف سفالی گیلانی است ) استفاده می کنند . آنگاه کمی زرد چوبه به آن اضافه کرده و روی حرارت می گذاریم تا کمی سرخ شوند .  سپس آب را به داخل قابلمه اضافه می کنیم طوریکه پاچ باقلا ها روی قابله قرار گیرند . شعله را کم می کنیم تا آب بجوشد . ضمنا باید مراقب بود که باقلاها بر اثر حرارت له نشوند . در آخر کار نیز یک یا دو عدد تخم مرغ ( بدون آنکه تخم مرغ ها را هم بزنیم ) به اضافه نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم .

چاف نت

این غذای محلی گیلان معمولا به همراه کته ، زیتون پرورده و اشپل ماهی بسیار خوشمزه تر خواهد بود .

به قول شاعر که می گوید : تو تی عطر امره مره بوکودی بیهوش ......تی رنگ و لعاب بمیرم باقالا خوروش

چاف نت

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • هیچ نظری یافت نشد