بازدید سایت

ما 52 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

اردک ماهی ( ماهی شکال یا شکاف ) از جمله ماهی هایی است که در استان گیلان و بخصوص در مرداب ، نهرها و رودخانه ها ( جائیکه آب در آنجا راکد بوده و در جریان نباشد ) به وفور یافت می شود . در چاف به اردک ماهی ، شکال می گویند . در سایر نقاط گیلان به شکاف هم معروف است .

 یکی از تفریحات مردم چاف بخصوص جوان ها در گذشته ، صید اردک ماهی در نهرها و مرداب های اطراف چاف بوده است . سر اردک ماهی به شکل پوزه اردک پهن می‌شود و دارای یک دهان با تعداد زیادی دندان تیز می‌باشد.

 

چاف نت

 

غذای اردک ماهی عموما" بچه ماهی ها، قورباغه ها، حشرات سطح آب و گاها" پرندگان روی آب می باشد . با توجه به خوی درنده این نوع ماهی ها و قدرت تهاجمی که دارند ، صید این ماهی فوق العاده لذت بخش بوده و تجربه یک نبرد نفس گیر و پر هیجان را به افراد خواهد داد .

 

چاف نت

 

بنده در گذشته چندین بار برای گرفتن این ماهی به مرداب چاف رفته و اردک ماهی صید کردم که لذت گرفتن آن وصف ناشدنی است . مبارزه با این ماهی بسیار جالب و هیجان انگیز است . چون به راحتی تسلیم نمی شود و با تلاش فراوان سعی در رهایی خود کرده و اگر سریع عکس العمل نداشته باشید نخ ماهیگیری را به شاخه ها و نی های داخل آب گره زده و خود را می رهاند.

 

چاف نت

 

در خرداد ماه سال 1391 در چاف اردک ماهی به طول 270 سانتی متر توسط اهالی صید گردیده است .اهالی چاف این ماهی را با کله گوسفند صید کرده بودند .

ماجرا از این قرار بود که اهالی چاف زمانی متوجه شده بودند که اردک ها و غازهای اهلی که به مرداب می رفتند ، روز به روز تعدادشان کمتر می شود . چند روز بعد ، آنها متوجه حیوانی عظیم الجثه در آب می شوند . آنها کله گوسفندی را به سیم بکسل بسته و به داخل مرداب می اندازند . وقتی که حیوان به کله گوسفند حمله می کند گرفتار شده و اهالی می بینند که حیوان شکار شده اردک ماهی بسیار بزرگ است .

برای طبخ ماهی شکال آنرا تکه تکه کنید . در چاف به تکه های ماهی وروش می گویند . تکه های ماهی شکال را بین 30 تا 40 دقیقه با آب بشورید .

 

چاف نت

 

از آنجائیکه این ماهی در رودخانه ها و نهرها زندگی می کند ، بوی لجن و گِل به سختی از بین می رود . بنابراین طبخ آن با طبخ سایر ماهی ها کمی متفاوت می باشد . برای از بین بردن این بو از یک شب قبل به آن آبلیمو بزنید . می توانید به آن کره و سبزیجات معطر نیز اضافه کنید . در تابه مقداری روغن ریخته و تکه های ماهی شکال را در آن سرخ نمائید .

سعی کنید ماهی شکالی که طبخ می نمائید تازه باشد . ماهی شکال تازه دارای فلس های روشن و براق و سطح آن با یک لایه نازک از مخاط پوشیده شده است .

به هنگام سرخ کردن ماهی شکال می توان به آن آرد سوخاری نیز اضافه کرد .

 

چاف نت

 

به ماهی شکال در زبان روسی شوکا می گویند . روس ها قبل از طبخ ، این ماهی را به مدت 8 ساعت در ادویه سبزیجات ، روغن نباتی ، اسفناج ، کره ، شیر ، ریحان و مقداری نمک و فلفل می خوابانند و سپس با سُس مخصوص که از کره ، رب گوجه فرنگی ، لیمو و تخم مرغ درست شده میل می نمایند .

چاف نت

 

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات (1)

  • مهمان

    پنج شنبه, نوامبر 16 2017 11:35:28pm

    این داستان اردک ماهی دومتری شایعه‌ست....اون عکسی هم که همه جا پخش شده متعلق به ماهی کله سوسماری بومی آمریکای جنوبی هست.فقط محض اطلاع گفتم که در جریان باشید....